Registreren als vrijwilliger

Dijk en Waarder

Wil je als inwoner van Dijk en Waard meer weten over vrijwilligerswerk, wil je gevonden worden als vrijwilliger of heb je zelf een helpende hand nodig van een vrijwilliger? Dan ben je hier helemaal op je plek. Want na je registratie als Dijk en Waarder heb je de mogelijkheid om te reageren op de oproepen die zowel organisaties als inwoners hebben geplaatst.

Hoe werkt het als ik vrijwilliger ben of wil worden?

Eigenlijk heel simpel! Je registreert jezelf op basis van je e-mailadres en je naam en ontvang een e-mail met het verzoek je registratie te accepteren. Daarna kun je in je profiel een foto van jezelf plaatsen, een omschrijving maken en een aantal persoonlijke voorkeuren instellen zoals aandachtsgebieden, je beschikbaarheid (incidenteel of regelmatig) en je mobiele nummer. Op basis van de voorkeuren die je in je profiel vastlegt krijg je oproepen aangeboden die het meest overeenkomen met jouw persoonlijke voorkeuren en kun je in contact komen met een organisatie of een andere inwoner. Ook ben je vindbaar voor organisaties en andere inwoners die op zoek zijn naar een vrijwilliger.

Hoe werkt het als ik zelf hulp nodig heb?

Na registratie kun je als inwoner van Dijk en Waard voor jezelf een vrijwilligersklus plaatsen waar vrijwilligers op kunnen reageren. Probeer je vrijwilligersklus kort en bondig te beschrijven en maak vooraf goede afspraken met degene die bereid is je te helpen over bijvoorbeeld kosten of vergoedingen, maar ook over tijd en datum. De praktijk leert dat vooraf goed afspreken teleurstelling achteraf voorkomt. Wees je er goed bewust van dat iemand vrijwillig tijd besteedt om je te helpen, dus ondanks dat iemand erg handig kan zijn en goed werk levert, het is geen betaalde professional.   

Meld je aan als vrijwilliger!