Vrijwilligersklussen zoeken en plaatsen

Wat is er allemaal?

Vrijwilligersklussen zijn er in alle soorten en maten. Binnen of buiten, kort of langdurig, bezig zijn met je handen of liever met je hoofd, of gewoon lekker aan de slag om iemand persoonlijk te helpen. Bekijk ons overzicht met verschillende vrijwilligers klussen en beleef hoe motiverend het is om een ander blij te maken! Je kunt kiezen uit de vrijwilligersklussen die door inwoners en organisaties uit Dijk en Waard zijn geplaatst. 

Vrijwilligersklussen van organisaties

Voor de organisatie zelf

Stichtingen en verenigingen kunnen niet bestaan zonder vrijwilligers. In alle sectoren van de samenleving zijn vrijwilligersorganisaties actief en zij zijn bijna altijd op zoek naar vrijwilligers. Nadat een stichting of vereniging zich op onze website heeft geregistreerd kunnen zij een oproep doen om voor een bepaalde taak een vrijwilliger te vinden. Daarbij geeft de organisatie aan in welke sector zij actief zijn, met welke frequentie zij inzet vragen en welk doel zij nastreven met de vraag. Past de vraag op de voorkeuren van jouw profiel? Dan krijg je deze als suggestie na aanmelding te zien. 

Namens een client

Een zorgorganisatie kan ook namens een client een oproep plaatsen. Het gaat dan vaak om mensen in een kwetsbare positie die samen met de hulpverlener de draad weer proberen op te pakken en daar een helpende hand bij kunnen gebruiken. In de meeste gevallen gaat het om een klus van een dagdeel. Het is een heel bijzondere ervaring om te merken hoeveel het voor iemand betekent om hulp te ontvangen van mede inwoners. 

Vrijwilligersklussen van inwoners

Iedereen die zich heeft geregistreerd kan reageren op openstaande vrijwilligersklussen, maar na registratie kun je als inwoner zelf ook een vrijwilligersklus plaatsen. Dat kan op zich iets klein zijn zoals een plankje ophangen, of iemand zoeken om een af en toe een wandelingetje mee te maken. Stichting Dijk en Waard help je met de website om in contact te komen met vrijwilligers. Onder welke voorwaarden dat contact een vervolg krijgt (wanneer, evt. vergoedingen voor materialen of parkeren etc.) is iets tussen degene die hulp vraagt en de vrijwilliger. Vanuit ervaring adviseert Stichting Dijk en Waard voor Elkaar wel om daar duidelijke afspraken over te maken voordat iemand aan de slag gaat.

Meld je aan als vrijwilliger