Over ons

Wie zijn wij?

Stichting Dijk en Waard voor Elkaar is een jonge vrijwilligerscentrale. Ons doel is vrijwilligers en hulpvragers bij elkaar te brengen. Een hulpvrager kan een organisatie zijn of een inwoner van Dijk en Waard. Een sportvereniging, een zorgorganisatie of een festivalorganisator. Het bij elkaar brengen van vraag en aanbod faciliteren we met onze website waar vrijwilligers en hulpvragers elkaar kunnen vinden en met persoonlijk advies. Vrijwilligerswerk is overal om ons heen. Stichting Dijk en Waard zet zich met haar partners in om dat zo goed mogelijk te ondersteunen met promotie, netwerkbijeenkomsten, workshops en informatie. Want alleen kun je veel, maar samen kun je meer!

linker afbeelding

Het team in de praktijk

Sylvia de Wilde

Manager

Kees Slot

Voorzitter

Antoine Rouppe van der Voort

Penningmeester

Marcel Dekker

Secretaris en klus coördinator

Elzbieta Waaligora

Algemeen bestuurslid

vlnr....

Waarom zijn we er?

 Te vaak worden vrijwilligersorganisaties door overheden gezien als handige uitvoeringscapaciteit zonder dat er voldoende aandacht is voor een gezond vrijwilligersklimaat waarin organisaties optimaal kunnen functioneren en vrijwilligers zich gewaardeerd voelen. Stichting Dijk en Waard voor Elkaar komt op voor een integrale benadering van vrijwilligerswerk en de behartiging van deze belangen. 

Missie

Het verbinden van vrijwillige inzet aan individuen en organisaties.

Visie

Vanuit een centrale rol brengen we regionale en lokale samenwerkingsverbanden tot stand tussen groepen mensen en organisaties die bijdragen aan het welzijn van een individu of een maatschappelijk doel.

Kernwaarden

Ondernemend

We wachten niet af, maar doen! We zijn creatief en innovatief.

Betrouwbaar

We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.

Ondersteunend

We faciliteren ontmoetingen, stimuleren samenwerkingen en bieden kennis aan.

Verbindend

We bouwen actief aan verbindingen tussen mensen en de organisaties vanuit de overtuiging dat samen meer mogelijk is.

Voor wie zijn we er?

Vrijwilligers

Zoek je naar vrijwilligerswerk? Kijk dan eens in ons overzicht van vrijwilligersklussen. Van maatje voor iemand die gezelschap zoekt tot het spelletjes spelen met nieuwkomers, van zingen met ouderen tot het ophangen van een schilderijtje.  
Via een persoonlijk gesprek helpen we je op weg bij het maken van een keuze die past bij jouw talenten, wensen en agenda. Als je vrijwilligerswerk wil doen kun je je registreren op onze website. Je kunt dan reageren op vrijwilligersklussen en men weet jou te vinden op basis van de interessegebieden die je hebt aangegeven. 

Inwoners met een vrijwilligersklus

Het kan ook zo zijn dat je als inwoner van Dijk en Waard de hulp van een vrijwilliger wil inroepen. In dat geval kun je een account aanmaken en je registreren. Na registratie ontvang je je inloggegevens en kun je je vrijwilligersklus op de website plaatsen zodat een vrijwilliger daar op kan reageren en je samen afspraken kunt maken over wat, hoe en wanneer.

Organisaties

Wij helpen vrijwilligersorganisaties om vrijwilligers te vinden, maar ook om zich verder te ontwikkelen en succesvol te werken met vrijwilligers. 
Dit alles doen we door workshops, trainingen en netwerkbijeenkomsten te organiseren maar ook door  persoonlijke adviesgesprekken, informatie en praktische tools. Als stichting of vereniging kun je via onze website vrijwilligers werven. Na registratie plaats je vrijwilligersklussen op onze website die vervolgens onder de aandacht worden gebracht bij de aangemelde vrijwilligers. We zijn er voor alle organisaties die met vrijwilligers werken. Of het nu gaat om een sportvereniging, een zorginstelling, een museum, een politieke partij, natuurbeheerders of de organisatie van een festival.