Nieuws

Zomervlinders 2024 van start

01 mei, 2024

Zomervlinders 2024 van start

Twee nieuwe partners voor Zomervlinders actie 2024

DIJK EN WAARD – De jaarlijks terugkerende actie Zomervlinders is afgelopen woensdag, 1 mei, van start gegaan. De Zomervlinders actie, die als doel heeft om minima gezinnen met kinderen een steuntje in de rug te geven gedurende de (zomer)vakantie, verwelkomt met trots twee nieuwe partners voor het seizoen 2024: Stichting BroekerVeiling en NVH Het Zeehuis uit Bergen aan Zee.

Het doel van de Zomervlinders actie is om kinderen uit gezinnen die het iets minder breed hebben een leuke zomervakantie te bieden door ze blij te maken met wat aardigheidjes of een uitje. Inwoners van Dijk en Waard kunnen zich opgeven als Zomervlinder en ontvangen van Stichting Dijk en Waard voor Elkaar een tas die zij vullen met attenties die passen bij de belangstelling en leeftijd van de kinderen in het gezin.

Honderd tickets

Museum BroekerVeiling, een bekende historische attractie, zal honderd tickets ter beschikking stellen voor gezinnen, waarmee zij gratis het museum kunnen bezoeken, inclusief rondvaart en de demonstratieveiling. Deze tickets zijn geldig voor zowel volwassenen als kinderen (normaal tarief 19,75 voor volwassenen en 9,75 voor kinderen van 3-12 jaar). Als extraatje zal Museum BroekerVeiling ook gratis een consumptiemunt verstrekken voor een drankje en een versnapering aan elke bezoeker met een ticket.

Dertig kamers

NVH Het Zeehuis, gelegen in het schilderachtige Bergen aan Zee, stelt ongeveer dertig kamers ter beschikking voor twee tot vier personen. De volgende reserveringen zijn al vastgelegd: november 2024: acht kamers voor twee weekenden met specifieke kamertypes; december 2024: acht kamers voor een weekend; januari 2025: acht kamers voor twee weekenden; zomer 2025: zes kamers voor de periode van 11 juli tot 24 augustus.

Eerste contact

Deelnemende gezinnen kunnen zich vanaf heden opgeven om een Zomervlinder te ontvangen en worden door onder anderen Zaffier, Stichting Hulp voor Minima Noord-Holland en voedselbanken uit Langedijk en Heerhugowaard geattendeerd op de actie. Het team van Stichting Dijk en Waard voor Elkaar koppelt vervolgens de Zomervlinders en de ontvangende gezinnen aan elkaar en wisselt gegevens uit waarna de Zomervlinder het initiatief neemt om het eerste contact te leggen en af te spreken hoe en waar de tas zal worden overhandigd.

Stichting Dijk en Waard voor Elkaar zoekt uiteraard nog mensen die willen bijdrage aan de Zomervlindersactie. Dus als u iets wilt bijdragen dan is dat van harte welkom. Meer informatie zie op onze site bij het onderwerp projecten, dan klikt u door naar Zomervlinders  voor zowel de voorwaarden hoe u kunt meedoen als Zomervlinder (Gever) en hoe u zich kunt opgeven als (ontvanger) Minima.

Voor eventuele vragen dan graag even mailen met info@dewve.nl