Handwerken voor Troostdekentje

linker afbeelding

Troostdekentje Handwerkgroepen

Troostdekentje is een particulier initiatief van een groep mensen die samen hebben besloten om kinderen die even geen kind meer kunnen zijn, vanwege ziekte of andere omstandigheden, op te vrolijken met prachtig gehaakte dekentjes en knuffels. Al vele kinderen door het gehele land hebben de troost mogen ervaren die uit deze groepen handwerkers hebben voortgebracht. Stichting Dijk en Waard voor Elkaar ondersteunt twee van deze handwerkgroepen met het vinden van sponsoren voor materiaal en opslagruimte. De algemene coordinator van de handwerkgroepen is Ingrid van der Wekken.

 

Groep De Geist, Sint Pancras

In dorpshuis  De Geist in Sint Pancras komen elke vrijdagochtend een groep van ca. 20 dames bij elkaar om te genieten van elkaars gezelschap en om elkaars prachtige haakwerken te bewonderen die men voor de kinderen maakt. Maar bovenal is het vooral de gezelligheid en de ongedwongen omgang met elkaar die de sfeer kenmerken. Alle deelneemsters kijken uit naar het wekelijkse samenzijn waar weer volop contact is met elkaar en plezier absoluut de boventoon voert. 

Adres: dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7, 1834 GN Sint Pancras
 

Groep Parelhof, Heerhugowaard

Sinds enige tijd is er ook in Heerhugowaard een Troostdekentje handwerkgroep actief in de centrale huiskamer van het appartementencomplex Koraalrif aan de Parelhof in Heerhugowaard. Elke maandagochtend werkt men ook hier in een ongedwongen vriendschappelijke sfeer aan prachtige werken waar vele kinderen troost in zullen vinden. Onder de vriendelijke vleugels van Marion Lentz (begeleider) zorgen de deelnemers elke keer weer voor een stukje zinvolle gezelligheid waar de koffie en thee uiteraard wel een belangrijke rol spelen. 

Adres: Koraalrif,  Parelhof 5, 1703 DZ Heerhugowaard

 

Meedoen?

Heb je belangstelling om je aan te sluiten of wil je informatie over de handwerkgroepen? Neem dan contact op met Ingrid van der Wekken. Zij kan je alles vertellen wat je maar wil weten.

E-mail: hettroostdekentjefrgr@gmail.com of info@dewve.nl

Mob. : 06 40 21 71 05