Start met vrijwilligers werven

Vrijwilligers werven, wij helpen je!

Je bent namens je organisatie op zoek naar vrijwilligers om te helpen bij een vrijwilligersklus? Een mooi project in de wijk opzetten met buurtmaaltijden, of je zoekt iemand om een inwoner te helpen die het door omstandigheden echt even niet meer zelf kan? Of zoek je die ene speld in de hooiberg die voor jouw organisatie de nieuwsbrieven kan verzorgen?  Het zijn zomaar wat voorbeelden uit de praktijk. De vraag is groot. Groter dan het aanbod. En dat ondanks dat we in Nederland kampioen vrijwilligerswerk zijn. Dus even een blik vrijwilligers opentrekken gaat helaas niet lukken. Wel bieden wij je een gratis mogelijkheid om je als organisatie te presenteren en je vrijwilligersklus onder de aandacht te brengen bij (potentiele) vrijwilligers. Wil je jouw vrijwilligersklus extra onder de aandacht brengen? Dan is er een mogelijkheid er aandacht aan te besteden in onze maandelijkse nieuwsbrief. Dus registreer je dan en zet je vrijwilligersklus snel online met een toegankelijke en uitnodigende tekst en kom in contact met vrijwilligers! Het registreren is helemaal gratis en wij rekenen geen kosten voor onze diensten.

Hoe werkt het voor stichtingen, verenigingen en bedrijven?

Als stichting, vereniging of bedrijf kun je op basis van je kvk nummer een account aanmaken op onze website. Na registratie van de organisatie ontvang je per e-mail een link om de registratie te voltooien. Daarna kun je aan de slag met het fine tunen van het profiel met een foto/logo, contactgegevens en een beschrijving van je organisatie. Op basis van de kenmerken die je meegeeft matchen wij vraag en aanbod en brengen wij je onder de aandacht bij de doelgroep. Een mooie kans dus om nog beter in contact te komen met (potentiele) vrijwilligers!

Hoe werkt het voor particuliere initiatieven, zonder stichting of vereniging?

Ben je met een groep mensen die samen een activiteit opzetten maar ben je (nog) geen stichting, vereniging of bedrijf? Dan kun je een Dijk en Waarder(particulieren) account aanmaken. in dat geval is je account niet gekoppeld aan een organisatie, maar aan jou als persoon. En kun je op persoonlijke titel een hulpvraag plaatsen namens jullie groep.

Oproep plaatsen

Heb je als organisatie hulp nodig van vrijwilligers? Dan kun je door het plaatsen van een Vrijwilligersklus een oproep plaatsen en de werving starten. Zorg voor een wervende tekst en probeer formeel taalgebruik en onuitputtelijke lijsten met functie-eisen zoveel mogelijk te vermijden. Verplaats je zoveel mogelijk in de drijfveren van de vrijwilliger en probeer rekening te houden met wat voor hen belangrijk is om voor jouw organisatie te kiezen. Wees flexibel waar het kan en probeer je vraag zoveel mogelijk aan te passen aan de mogelijkheden van de vrijwilliger. Vrijwilligerswerk moet vooral leuk en inspirerend zijn! 

Heb je hier hulp bij nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@dewve.nl

Hulp aanbod plaatsen

Als organisatie kun je ook een hulpaanbod plaatsen door je diensten aan te bieden in je profiel met bijvoorbeeld een link naar je website. Of je kunt namens je organisatie reageren op de hulpvraag van een Dijk en Waarder.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het registreren van een organisatie.

Toolkit

Voor handige tips rondom werving en nog veel meer is het handig om ook eens een kijkje te nemen in onze toolkit. Daar kun je diverse bruikbare en handige tips vinden.

Dus waar wacht je nog op? Aan de slag!

Meld je aan om vrijwilligers te werven!

 

 

 

 

​​​​​