Zomervlinders

linker afbeelding

Zomervlinders

Elk jaar aan het begin van de zomer starten wij de actie Zomervlinders. Zomervlinders is zo'n actie die tot doel heeft om even om te zien naar iemand die het wat minder gemakkelijk heeft en om de verbinding tussen mensen te bevorderen.

Wat is het doel van de actie?

Het doel van de actie is om kinderen (0-14 jaar) uit gezinnen die het iets minder breed hebben (Minima) een leukere zomervakantie te bieden door ze blij te maken met wat aardigheidjes of een uitje.

Inwoners van Dijk en Waard kunnen zich opgeven als Zomervlinder en ontvangen van Stichting Dijk en Waard voor Elkaar een tas die zij vullen met attenties die passen bij de belangstelling en leeftijd van de kinderen in het Minima gezin. 

Meld je hier aan als Zomervlinder

Hoe werkt het?

Deelnemende Minima gezinnen kunnen zich opgeven om een Zomervlinder te ontvangen via onderstaande button.

Meld je hier aan om een zomervlinder te ontvangen

Het team van Stichting Dijk en Waard voor Elkaar koppelt vervolgens de Zomervlinders en de ontvangende gezinnen aan elkaar en wisselt gegevens uit waarna de Zomervlinder het initiatief neemt om het eerste contact te leggen en af te spreken hoe en waar de tas zal worden overhandigd. Alles in overleg met de ontvangende partij uiteraard. 

Het aantal ontvangers is afhankelijk van het aantal mensen die zich opgeeft om Zomervlinder te zijn, aanmelden wil dus niet zeggen dat je daadwerkelijk ook een tas of pakket ontvangt.

Voor onze samenwerking in 2024 (zie op onze nieuwspagina) met museum BroekerVeiling en NVH Het Zeehuis uit Bergen aan Zee geldt op=op.