Training en workshops

Waarom training en workshops

Vrijwilligerswerk is leuk, leerzaam en geeft zin en kan veel voldoening geven. Maar net als voor betaald werk is het ook voor vrijwilligerswerk van belang dat er oog is voor ontwikkeling en scholing. Dijk en Waard voor Elkaar organiseert bij voorkeur met partners trainingen, webinars en workshops.

Dat kan over heel uiteenlopende onderwerpen gaan zoals bijvoorbeeld wet en regelgeving, sociale veiligheid, nieuwbrieven maken met bulkmailprogramma's, omgaan met dementie als zorgvrijwilliger of een training gesprekstechnieken voor vrijwilligerscoordinatoren.

We proberen de kennis en expertise zoveel mogelijk binnen ons eigen netwerk te vinden en te delen. Zo dragen wij bij aan de educatie van zowel vrijwilligers als collega stichtingen en verenigingen zodat vrijwilligers goed voorbereid met hun vrijwilligerswerk aan de slag kunnen en organisaties een optimale situaties voor hun vrijwilligers aanbieden.

Een workshop of training aanbieden?

Naast Dijk en Waard voor Elkaar zijn er natuurlijk meer organisaties die trainingen en workshops voor vrijwilligers aanbieden. Is dat voor jouw organisatie ook het geval? Denk er ook eens over na om deze trainingen en workshops open te stellen voor vrijwilligers van buiten je organisatie. Dijk en Waard voor Elkaar heeft de ambitie om de centrale plek te zijn waar het gehele opleidingsaanbod voor vrijwilligers en organisaties samenkomt. Dus heb je als individu of organisatie een workshop of training aan te bieden? Of organiseer je een training voor je eigen vrijwilligers en wil je een aantal plaatsen beschikbaar stellen aan vrijwilligers van andere organisaties? Laat het ons weten via info@dewve.nl, dan plaatsen we het op onze academie.

Bezoek onze academie

Op onze academie vind je een overzicht met het actuele aanbod aan webinars, workshops en trainingen, maar ook E-learnings.

Bekijk ons aanbod