Kerstengelen

linker afbeelding

Kerstengelen

Kerstengelen een jaarlijkse actie die in de weken voor kerst plaatsvindt. Kerstengelen word mede mogelijk gemaakt door de gemeente Dijk en Waard.

Wat is het doel van de actie?

Het doel van Kerstengelen is omzien naar anderen en het stimuleren van verbinding tussen inwoners.

Kerst is bij uitstek een periode van harmonie en gezelligheid. Maar hoe zit het met de buurvrouw op de hoek die geen familie meer heeft of die nieuwe buurman die altijd behulpzaam is maar niemand heeft om kerst mee te beleven? Om zo maar een paar voorbeelden te noemen van mensen die wellicht blij zijn met de aandacht van een Kerstengel.

Hoe werkt het?

Elke inwoner van Dijk en Waard die de kerst van een ander wat extra kleur en warmte wil geven kan zich opgeven als Kerstengel (de gever).

Maar je kunt ook iemand opgeven waarvan jij denkt dat diegene wel een Kerstengel zou waarderen. Natuurlijk checken wij wel even of dat werkelijk zo is, om te voorkomen dat er ongewenste situaties ontstaan. 

Het team van Dijk en Waard voor Elkaar koppelt vervolgens de Kerstengelen aan degenen die zijn opgegeven als ontvanger. Vervolgens kiest de kerstengel een  attentie uit om de ontvanger mee te verassen en neemt het initiatief om het eerste contact te leggen.

Het gaat niet om de waarde van een attentie, maar om de aandacht voor elkaar. Een praatje, een kaartje, een bloemetje, iets lekkers of een klein presentje is al mooi om te ontvangen en te ervaren.

Onderling bepalen de kerstengel en de ontvanger de vorm en plaats van de ontmoeting. En dan is het moment daar, de kennismaking.

Hou de facebook pagina in de gaten voor leuke nieuwtjes.

Aanmelden was mogelijk tot 28 november 2023.